Du er her:

Ny by - ny flyplass

Det hele begynte med behovet for en ny rullebane. Nå handler det om en av norgeshistoriens største byutviklingsprosjekter noensinne. Veien til "Verdens smarteste by" har begynt. Her kan lese mer om prosjektet.

- I menyen til venstre starter vi med å skryte litt av flyplassen vi har i dag. Her kan du lese om Bodø lufthavn og dens stor betydning som nasjonal lufthavn og knutepunkt i landsdelen, og om de unike utviklingsmuligheter flyplassen står overfor i tiårene som kommer.

- Når vi er ferdige å skryte av flyplassen, tar vi en reise tilbake i tid og ser på hvilke historiske veivalg som har gjort at Bodø ser ut som det gjør i dag.

- Så beveger vi oss raskt videre til våre nære fortid, og ser på hva som gjør at vi har fått denne unike muligheten til å ta et nytt historiske veivalg for Bodøs utvikling i tiårene som kommer.

- Til slutt forlater vi nåtiden og begynner reisen inn i fremtiden og veien mot "Verdens smarteste by."

- Prosjektet har også ansvaret for å følge og bidra i flere statlige prosesser som berører flyplassområdet: Landsverneplan for Forsvaret fase II (Anlegg 96), sivil overtagelse av Bodø lufthavn og naturligvis det pågående utredningsarbeidet om ny flyplass i Bodø ifbm. ny Nasjonal Transportplan. Disse kan du lese mer om under "Løpende prosesser."

Har du dårlig tid, kan du lese en kort og grei fremstilling av prosjeket ved å trykke her.